Wat is Pasar - PASAR LUBBEEK

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wat is Pasar

Pasar vzw is een sociaal-culturele vereniging die zoveel mogelijk mensen wil motiveren en kansen geven om hun vakantie en recreatie zo waardevol mogelijk in te vullen.

Pasar NationaalWaarvoor staat de naam Pasar?

Pasar is afgeleid van ‘passeren’ en staat voor:
Van het Spaans, waar het ‘langskomen, passeren’ betekent. Door deel te nemen aan Pasar kom je op heel veel plaatsen. Wandelen, fietsen, reizen, allerlei bezoeken, ....
Passeren betekent ook dat er veel gebeurt in de vereniging. ‘Er passeert daar altijd iets’. Er wordt ook veel informatie en ideeën doorgegeven.


Geografisch: passeren van een grens, een rivier, … Tijd: ‘ergens tijd doorbrengen’.Pasar heeft een zuiderse bijklank die doet denken aan vrije tijd en genieten …


Een laatste verwijzing naar het logo van Vakantiegenoegens (zoals Pasar vroeger heette) zit in de vogel, die een gevoel van vrijheid is en op een mooie manier verwerkt werd in het Pasar-logo.
Weetje: Pasar is afgeleid van Passaro, Portugees voor vogel.


 

Pasar biedt toeristische informatie en service

Vakantie en recreatie beginnen bij een degelijke informatie.

Daarom:

geeft Pasar het toeristisch magazine Pasar uit met in elk nummer kwaliteitsvolle informatie voor vakantie en recreatie in binnen- en buitenland.
Het magazine bereikt elke maand ruim 285.000 lezers!
Wie bij Pasar aansluit, krijgt het magazine automatisch thuis gestuurd.

brengt Pasar via zijn websites praktische info en allerlei tips voor vakantie en recreatie, voor boeiende en gezellige activiteiten, bij het ruime publiek.


Pasar organiseert gezellige activiteiten in heel het Vlaamse land

Meer dan 3.000 vrijwillige medewerkers gespreid over zo'n 300-tal Vlaamse gemeenten organiseren heel het jaar gezellige activiteiten: gezinswandelingen, fietstochten, uitstappen, bezoeken, weekends, kampeertrips, ….
Zowat ieder weekend is er keuze tussen meer dan 50 verschillende activiteiten.

Al deze gezellige en boeiende activiteiten staan open voor iedereen en worden georganiseerd met respect voor de natuur, cultuur, cultuurpatrimonium ..., kortom Pasar wil van zijn activiteiten een sociaal en duurzaam gebeuren maken.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu