Fietsroutes - PASAR LUBBEEK

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Fietsroutes

Links

Een fietsroute uitstippelen


Wat zijn fietsknooppunten?
Het idee is even geniaal als eenvoudig! Het concept van de fietsnetwerken is begin jaren negentig bedacht door de provincie Limburg en de jongste jaren uitgezwermd over zowat heel Vlaanderen. De mooiste fietswegen worden in kaart gebracht en waar deze elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt.

Elk van deze knooppunten krijgt een nummer. De wegen die de knooppunten verbinden, worden bewegwijzerd in de twee richtingen met de typische blauwe (Limburg) of groene (rest van Vlaanderen) bordjes. Op die manier fiets je via een eenvoudig systeem van knooppunt naar knooppunt en kan je zelf je route op maat uitstippelen.

Voor je fietstocht heb je enkel je bikepointer met de knooppuntnummers nodig. Vergeet ook je fietsnetwerkkaart niet in je fietstas te stoppen, zo kan je je onderweg altijd even oriënteren.

 

Wat is een Bikepointer?

De bikepointer is een handige houder voor je fietsknooppunten. Geen geknoei meer met briefjes allerhande. Je noteert gewoon je fietsknooppunten op de daarvoor bestemde kaartjes die je vervolgens in de wind- en waterdichte houder stopt.

De bikepointer plaats je in enkele seconden op je fiets. Zo kan je de hele dag zorgeloos fietsen.

Wie via de knooppunten fietst, kan de bikepointer niet meer missen, of je nu een rustige zondagfietser bent of een gedreven wielertoerist.
Waar kan ik een Bikepointer kopen?
Je kan de bikepointer kopen aan de prijs van 6 euro bij Standaard Boekhandel, toeristische dienst, fietshandel, dagbladhandel en via de website.

Verkooppunten Bikepointer in uw regioGeen kaartjes meer?
In de bikepointer steken kaartjes voor 13 fietstochten. Bijbestellen is heel eenvoudig: je kan deze kaartjes bijbestellen via info@bikepointer.be.
1 setje bevat 5 routekaartjes goed voor 65 uit te stippelen fietsroutes.
1 setje kost 2.95 euro.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu